herkese merhaba arkadaşlar.2005 82 lik 1.5 dci motorlu meganım 2019 yılında aldığım günden beri çözülemeyen bir problemle uğraşmaktayım.sorunu şöyle özetleyeyim.seyir halinde giderken aracı hızlandırmak istediğimde birkaç saniyeliğine stop yazısıyla beraber enjeksiyon sorun var uyarısı alıyorum.araç bir saniyeliğine güçten düşmüş gibi olup sonra toparlıyo ve hızlanmaya devam ediyor.budurumla bazen haftada bir bazende ayda bir muhakkak karşılaşıyorum.bazen de motor sıcak veya soğuk farketmeksizin araç hiç çalışmıyor marşa defalarca bastığım halde enjeksiyon sorun var uyarısı alıyorum.aracı çalıştırmak için mecbur hava filtresinin arkasından balata spreyi sıkıp çalıştırıyorum.araçtan df053 hata kodu çıkıyor.bir usta mazot filtresi değişecek dedi orjinal delphi mazot filtresi takıldı sorun aynı.küçük bir ilçenin küçük bir enjektör ustasının yorumu 1. silindir enjektörü işeme yapıyor enjektörün içindeki valf bozulmuş o değişecek dedi.olmazsa mazot pompasına bakıcaz dedi.bende güvenemedim dün samsun sanayisinde bir dizel motor ustasına gittim.enjektörlerin sağlam işeme falan yok dedi.motor dan 2 adet müşür söktü ve yerine sıfırlarını taktı. Birkaç hafta böyle sür hata almazsan sorun bu müşürler dedi.anlıyacanız deneme yanılma yöntemiyle problem çözülmeye çalışıyor.siz değerli forum üyelerinden bilgi almak istedim. adığım hata kodlarını ve mazot pompasından değiştirilen müşürlerin resimlerini yüklüyorum.herkese iyi forumlar.*
HUAWEI P7-L10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HUAWEI P7-L10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi