1.3 tce mi yoksa 1.5 dci mi?

Onur Turan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Kıymetli forumdaşlar, herkese merhaba. 2019 yılında satıncaya kadar Laguna II sahibi olmamdan dolayı forumda aktiftim. Ancak aracı satınca ve tekrar araç alamayınca bayağı uzak kaldım. Şu aralar nasip olur mu bilmem ama araba alma hayalim var. Muhtemelen de rapor ile alacağım. Malumunuz rapor ile alımlarda şartlar çok değişti. Mevcut seçenekler arasında (Togg ilk tercihim ancak ÖTV için sadece %10 indirim yapılıyor ki bu da bütçemin hayli üstünde bir alım gücüne sahip olmam gerektiğini gösteriyor) en çok Megane ile ilgileniyorum. Kullanıcılar olarak motor seçimi konusundaki tercihlerinizi sebepleriyle birlikte paylaşmanızı rica ediyorum. Tavsiyelerinizi can kulağıyla dinleyeceğim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Merhaba

Raporla alacağınıza göre sıfır alacaksınız. DCI kendini ispatlamış, sorunsuz, sıkıntısız bir motor. Fakat AB normları sebebi ile yanında AdBlue ile geliyor. Böyle olunca bazı sıkıntılar olabiliyor. Mesela AdBlue deponuz dolu ama sensörler boş olarak algılayıp bazen arabanın çalışmasına izin vermiyor. Binde bir olan birşey. Garantisi bittikten sonra AdBlue sistemini söktürüp yazılımdan sildirenler var. Araç 115 beygir. 7 ileri EDC vites.

1.3 Tce motor Renault-Mercedes-Nissan-Mitsubishi ortaklığında geliştirilen çok güzel benzinli bir motor. Dizel olandan daha seri. Şehir içinde agresif kullanımda 10-11 litrelere çıkıyor. Normal kullanımda 7-8 litrelerde gezdirir. Uzun yolda 120 km hızlarda 5 buçuk ile 6 litreler arasında geziyor. Araç 140 beygir. 7 ileri EDC vites. Afedersiniz köpek gibi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Onur Turan ve mcgc
Merhaba

Raporla alacağınıza göre sıfır alacaksınız. DCI kendini ispatlamış, sorunsuz, sıkıntısız bir motor. Fakat AB normları sebebi ile yanında AdBlue ile geliyor. Böyle olunca bazı sıkıntılar olabiliyor. Mesela AdBlue deponuz dolu ama sensörler boş olarak algılayıp bazen arabanın çalışmasına izin vermiyor. Binde bir olan birşey. Garantisi bittikten sonra AdBlue sistemini söktürüp yazılımdan sildirenler var. Araç 115 beygir. 7 ileri EDC vites.

1.3 Tce motor Renault-Mercedes-Nissan-Mitsubishi ortaklığında geliştirilen çok güzel benzinli bir motor. Dizel olandan daha seri. Şehir içinde agresif kullanımda 10-11 litrelere çıkıyor. Normal kullanımda 7-8 litrelerde gezdirir. Uzun yolda 120 km hızlarda 5 buçuk ile 6 litreler arasında geziyor. Araç 140 beygir. 7 ileri EDC vites. Afedersiniz köpek gibi gidiyor.
Çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için. 😊

Geri