1.2 tce rölantide titreme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocgny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kocgny

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba aracım megane hb 1.2 tce touchrome
Aracımı 1 hafta önce satın aldım ve 2 gün önce genel bakımını yaptırdım. Bakımda ( ön fren diskleri , ön arka balata , filtre paketi , 5-40 yağ, 4 adet orjinal buji) bunlar değişti. Sorunum şu; aracım rölanti de tireme yapıyor ve bu titrme araç içerisinden rahatlıkla hissediliyor. Gaza basınca yada kilimayı açınca titreme gidiyor.. Bakımı yaptırdığım ustanın yanına gittim tekrar usta subap ayarı gerekiyor dedi (güvenemedim)
Aracım 78.000 de .. Aracı aldığımda titreme vardı buji kaynaklıdır diyerek önemsemedim sizce sebep ne olabilir.?

Ayrıca aracın yakıtı da çok fazla yol bilgisayarında 11.4 gösteriyor. Yani aracı da çok sakin kullanıyorum ama değişmiyor.. Acaba bu titreme ile bir alakası olabilir mi?

Ayrıca aracın yakıtı da çok fazla yol bilgisayarında 11.4 gösteriyor. Yani aracı da çok sakin kullanıyorum ama değişmiyor.. Acaba bu titreme ile bir alakası olabilir mi?

Yol bilgisayarında yakıt değerlerini sıfırladıktan sonra mı 11.4 gösteriyor yoksa eski değerler mi?

Buna benzer bir olan benzinli corolla aracımda başıma gelmişti baya uğraştan sonra yakıt tüketimi fazla (yol bilgisayarı yoktu araçta) olduğunu fark ederek çözmüştük size de aynı mıdır bilemem ama bendeki sorun aracın motora yakıtı pompalayan sistemin beyninde arıza olduğu için çok ufak ateşleme gecikmeleri oluyor bu sebeple bu parçanın beyni değiştikten sonra hem titreme hemde yakıt tüketimi düzelmişti parça tam olarak adı neydi bilmiyorum ama ustanıza söylerseniz bilir belki aynı sorundandır.

Evet hocam sıfırladıktan sonra yine 11.4 seviyesine çıktı.

Evet hocam sıfırladıktan sonra yine 11.4 seviyesine çıktı.

Hangi şartlarda kullandığınızı anlatırsanız nornal olup olmadığını değerlendirebiliriz. İlaveten, sıfırladıktan sonra ortalama hızınız kaç km/s acaba?

Aracı yeni aldım zaten 1 hafta oldu.. Ortalama hızım 30 km/s

Aracı yeni aldım zaten 1 hafta oldu.. Ortalama hızım 30 km/s

Sürekli şehir içi mi kullanıyorsunuz? Çevre yolu kullanımı var mı? Dur kalka giriyor musunuz? Çevre yolunda 120 üzeri süratlere çıkıyor musunuz? Yokuşlu yollar var mı? Aracın vites değiştirme asistanına uyuyor musunuz? Bu detayları belirtimeden çok yada az dernek doğru olmaz...

Hocam boşver hızı hızlanmayı rölanti titremesi hakkında bilgin varsa söyle teşekkür edelim yoksa fazla konuyu dağıtmayalım..

Hocam boşver hızı hızlanmayı rölanti titremesi hakkında bilgin varsa söyle teşekkür edelim yoksa fazla konuyu dağıtmayalım..

Hocam sen fazla yakıyor dediğin için soruyorum... Titreme ateşleme ile ilgili bir konu... Buji olur, maf sensörü olur, yakıttan olur... Ustan bilecek bunu...

Geri