1.2 motor 60.000 bakim devirdaim pompasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan breux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

breux

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar hepinize selam,

Aracim 4 yasinda ve 57bin km de. Yakin zamanda triger ve v kayisini kapsayan agir bakimi yaptiracagim.
Yetkili servis bu bakimda devirdaim pompasinin degismedigini soyledi. İnternette okudugum bazi yorumlar da degismesinin iyi olacagi yonunde. Mantikli olan hangisidir? Degismesinin gercekten geregi var mi?

Tesekkurler

Büyük bakım 80.000 kilometrede yapılıyor, 60.000 bakımında normal bakımlar yapılır triger değişmez, 2. büyük bakımda yani 160.000 kilometredeyken devir daim pompası değişir...

Usta selamlar verdigin cevap icin sagol. Ancak arac 1.2 benzinli ve 4 yasinda. Servis 60binde degisim oluyor diyor triger ve v-kayis setleri icin. Bi yanlis anlasilma olmasin.

Büyük bakım 80.000 kilometrede yapılıyor, 60.000 bakımında normal bakımlar yapılır triger değişmez, 2. büyük bakımda yani 160.000 kilometredeyken devir daim pompası değişir...

Tamam işte araç 4 yaşında yani bu da 80 bin bakıma tekabül ediyor aslında... bakımlar 20 bin km'de bir yada yılda 1 olduğuna göre 4 yaşında bir aracın bakım dönemi 80 binlik bakımdır. Arkadaşın aracı da 4 yıllıkmış...

Kauçuk alaşımlı malzeme den yapılan kayışlar için Renault yıl yada km limiti koymuş hangisi önce dolarsa o zaman yapılmalı kullanım kılavuzuna uyulması gerekli.

Devirdaim degisimi zorunlu degil.ben 80 bini serviste yaptirdim.triger ve alternator kayis aksasuar setleri degisti.acilmisken devirdaim kontrol edilir degismesi gerekliyse sizden onay alinip degistirilir denildi.degismesine gerek olmadigi soylenip degistirilmedi.

Benim bildiğim 1.2 motor da triger 60 bin bakımda değişiyor diye biliyorum. En azından bizim öteki aracımız olan Symbol'de öyle yapılmıştı...

Geri