1.2 120 Beygir Edc Şanzıman Bayır Yukarı Vites Düşürmemesi Problemi (2013 model)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yeners
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yeners

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba ,

Yaklaşık 2 saattir 6 ay boyunca açılan konuları inceledim ve benim yaşadığım soruna benzer bir konu bulamadım..

%5-%7 bayır yukarı eğimi olan bir yolda yaklaşık 80-90 km ile giderken hız sabitleyiciyi 110 km hıza çıkarttığımda (3-4 saniye içerisinde hızı 2'şer arttırarak) eskiden motor vites küçültür ve ivmelenmesini buna göre yapardı..

Araç bu dediğimi yaptığımda vites küçültüp hızlanmasını ayarlaması gerekirken mevcut viteste bu hıza yükselmeye çalışıyor ve bu sefer de avans vurma sesi gibi bir ses geliyor..

40 bin bakımını yaptırırken Castrol yağ kullandım ve acaba bu sorunun yağ ile alakası olup olmadığını merak ediyorum.. Aracım şuanda 48 bin km'de..

Var mıdır bunun bir çözümü veya ne sebeple kaynaklandığına dair bir fikri olan var mı ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Selamlar..

benim arkadaşım buna benzer bi sorundan opel astrasını sattı otomatik benzinliyi :) servise anlattınız mı acaba durumu yakınsa size ?

benim arkadaşım buna benzer bi sorundan opel astrasını sattı otomatik benzinliyi :) servise anlattınız mı acaba durumu yakınsa size ?

Açıkçası servise hiç gitmedim bu konuyla alakalı olarak.. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde tekrar Elf Evolution yağ koymayı düşünüyorum.. Tek umudum yağ ile alakalı olması (çok düşük bir ihtimal de olsa).. Bu sorunu her zaman yaşamıyorum ama olduğunda da can sıkıcı bir durum meydana geliyor..

Açıkçası servise hiç gitmedim bu konuyla alakalı olarak.. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde tekrar Elf Evolution yağ koymayı düşünüyorum.. Tek umudum yağ ile alakalı olması (çok düşük bir ihtimal de olsa).. Bu sorunu her zaman yaşamıyorum ama olduğunda da can sıkıcı bir durum meydana geliyor..

Yağla alakası olmaz bahsettiğiniz durumun kaldı ki kullandığınız yağ orijinalinden daha iyi. Servisle görüşün mutlaka yazılımla düzelebilir bir durumdur büyük ihtimalle. Veya bakım esnasında güncelleme yapıldıysa mevcut ayarlardan farklı bir ayarda tanımlanmış olabilir. Siz yetkili servise durumu izah edip baktırın daha sağlıklı olur. Yanı anlattığınız olay tamamen yazılımdan kaynaklanıyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yağla alakası olmaz bahsettiğiniz durumun kaldı ki kullandığınız yağ orijinalinden daha iyi. Servisle görüşün mutlaka yazılımla düzelebilir bir durumdur büyük ihtimalle. Veya bakım esnasında güncelleme yapıldıysa mevcut ayarlardan farklı bir ayarda tanımlanmış olabilir. Siz yetkili servise durumu izah edip baktırın daha sağlıklı olur. Yanı anlattığınız olay tamamen yazılımdan kaynaklanıyor.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tavsiyenizi mutlaka dikkate alacağım , teşekkürler..

Geri