1.0 tce clio yaşadığım problemler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meri

Kayıtlı Üye
06-Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Araçlardan pek anlamam ancak bir problem varsa araştırıp zamanında müdehale ederim. Ben yaşadığım problemler ve çözümlerini paylaşacağım. Farklı kişiler farklı çözümler ile sorunlarını çözmüştür bunlar hakkında yorum yapamam. Garantisi bitmis vaziyette aracı satın aldım. Aracım şu anda 38 bin kmde, icon paket.

1- Benden önce yetkili serviste start stop modülü değiştirilmiş. Kronik problemmiş. Şu anda herhangi bir problemim yok.

2- Ön balatalarım çok çabuk bitti. Normal serviste değişimlerini yaptırdım düzeldi.

3- Klima durmadan devreye girip girip çıkıyordu. Yetkili serviste yazılım güncellemesi yaptılar sorunum düzeldi, 1 yıldır problem yaşamadım.

4-Çok nadirde olsa park frenini kontrol ettirin hatası alıyorrum Bunun içinde yetkili servis yazılım attı sorun tam düzeldi diyemem arada tekrar yapıyor. Ancak otomatik park freninde turmama gibi bir durum söz konusu olmuyor. Aracı kapatıp bekledikten sonra düzeliyor. (1,5 senede 2 defa yaşadım)

5-En önemlisi araç su eksiltiyordu. Aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen yetkili servise götürdüm antifizi ile tamamlayıp yeni araç olur böyle deyip yolladılar. Sorularıma düzgün cvp alamadım. Su eksiltme önemli olduğundan çok araştırdım 2 tane renault servisten ayrılmış usta ile görüştüm. 0.9 tce manueller için termostat contası 1.0tce otomatikler için devir daim pompasından yapıyor dediler. (Devir daim pompasının kesinlikle 60-70 bim kmden önce değişmesi gerektiğini belirtmişlerdi)

Bende aracı normal servise konuştuğum ustalardan birine götürdüm. Hem devir daime hem termostata baktı. Devir daimden kaçak olduğunu gördük orjinali ile değişti. V kayış ve suyu da değiştirdik. Şu anda su ile ilgili herhangi bir problemim kalmadı. Garantisi devam edenler yetkili serviste devir daimlerine (termostatlarına da) alt muhafazayı söktürüp baktırsınlar yoksa kaput açıp üstten bakmakla pek bişe anlaşılmıyor. Çünkü benimkinde çok fazla eksiltme yoktu. Eksilttikçe orda kuruyup kalmış. Renkten ve antifiriz kalıntısından anladık. Hatta devir daim değiştirdiği 15. arabasın dedi bana.

6- Aracı çalıştırtıktan sonra ekran bazen gelmiyor. Son bakımda yetkili serviste yazılım ile çözülüyor dediler ancak benim için elzem bir durum olmadığından yaptırmadım. (1,5 senede 2 defa yaşadım)

Geri