06.04.2014 Spor Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByTyFn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Akıllara hep Erzurum geliyor

So%C3%A7i.jpg

Rusya’nın Soçi kentinde yaklaşık 40 milyar Euro yatırımla düzenlenen kış olimpiyatlarının bitmesiyle olimpiyat köyleri ‘hayalet şehirlere’ döndü.

Dünyada birçok şehirde olimpiyatlardan sonra bu durumun yaşanması akıllara Erzurum’u da getirdi. 2011’de Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler Kış Olimpiyatları sonrası atlama kuleleri boş kalırken, olimpiyat köyünü öğrenciler yurt olarak kullanıyor.
RUSYA’nın Soçi kentinde 7-23 Şubat tarihleri arasında 22’incisi düzenlenen Kış Olimpiyatlar’ı tarihin en pahalı kış oyunları unvanını aldı. Bu ünvan dışında Soçi Olimpiyatları daha başlamadan güvenlik tehditleri, eşcinsellik karşıtı yasaları, Çerkes katliamının yaşandığı yerde ve katliamın 150’nci yıldönümü ile aynı tarihlerde yapılacak olması sebebiyle çokça eleştirildi. Ancak en çok tartışılan konu ise tabi ki maliyeti oldu. Bundan önce düzenlenen 21 kış olimpiyatının maliyeti 35 milyar Euro olurken, Soçi Kış Olimpiyat Oyunları 40 milyar Euro’yu buldu. Şimdi de gündeme ‘hayalet şehir’ haberleriyle geliyor Soçi. Yaklaşık 40 milyar Euro’nun harcandığı olimpiyatlardan sonra yapılan yatırımın hayalet olarak adlandırılması akıllara 2011’de Erzurum’da düzenlenen 25’inci Üniversiteler Kış Olimpiyatları sonrası neler olduğunu getirdi.

TEK ORGANİZASYON İÇİN

Olimpiyatları düzenlemek için yoğun çaba harcayan Türkiye, 735 milyon lira yatırımla 25’inci Üniversiteler Kış Olimpiyatları’nı düzenledi. Organizasyona yapılan yatırımlar 3 yılda neredeyse başka hiçbir büyük organizasyon için kullanılamadı. Olimpiyat Köyü, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere tahsis edildi. Yapılan atlama kuleleri ise atıl bir şekilde bekliyor. Olimpiyatlar sonrası Erzurum’da ağırlanan turist sayısı da yapılan 735 milyon liralık yatırıma rağmen 3 yılda 30 bin arttı. Atlama kulelerinin 2011’den bu yana bomboş olduğunu ifade eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, curling tesislerinin de o günden beri kullanılmadığını söyledi. Tesislerin şu andaki tek ziyaretçilerinin okullar tarafından gezmeye getirilen öğrenciler olduğunu belirten yetkililer şunları söyledi: “Soçi gibi atıl halde mi? Tabi ki hayır. Ancak büyük işlevleri yok. Bir sonraki oyunlar için bekliyor.” Erzurum Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk bu kadar karamsar değil. Yapılan altyapı yatırımları ile bölgenin bir turizm merkezi olduğunu belirten Öztürk’ün verdiği bilgilere göre 2013’te Erzurum gelen toplam turist sayısı 225 bine ulaştı. Öztürk, “Kullanılmayan salon çok. Kulüpler sporcu yetiştiriyor. Olimpiyat köyü yurt olarak kullanılıyor. Öğrencilere Türkiye’nin en modern yurtları sunuldu. Yaklaşık 8 bin öğrenci konaklıyor” dedi.

HAYALET ŞEHİR OLMASIN DİYE YENİDEN BAŞVURDUK

MİLLİ Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun da Erzurum’daki tesislerin boş kalmaması için yeni organizasyonlara başvuruda bulunduklarını söyledi. 2019’da düzenlenecek Kış Gençlik Oyunları’nı Erzurum’a getirmek istediklerini ifade eden Porsun, “Hayalet şehirler olmasın diye yeniden aday oluyoruz. Spor kütürü ve olimpik eğitim ne kadar yargınlaşırsa bu boşluklar olmayacak. Sadece kulüplerle, sporcuyla olmaz. Bu ülke bunu başaracak güçte” diye konuştu.

BİRÇOK TESİS İÇİN YENİ YATIRIM GEREKİYOR

DÜNYANIN birçok yerinde yıllardır düzenlenen olimpiyatlar sonrası boş kalan tesislerin ne olacağı hep tartışma konusu oldu. Soçi’den yıllar önce olimpiyatları düzenleyen Saraybosna’da da durum aynı. Türkiye’de de olimpiyat oyunları için yapılan Atatürk Olimpiyat Stadı için yeni yatırım yapılması planlanıyor.

KANADA OLİMPİYATLARDAN SONRA BOŞ KALMADI

SOÇİ’den önce 2010’da kış oyunlarını düzenleyen Kanada, Vancouver’da yaklaşık 5 milyar liralık yatırım yaptı. Yağışın yoğun olduğu bölgede önemli sayıda turist ağırlanıyor. Kar yağmadığı dönemlerde de tesislerin kullanılması için birçok şey düşünülmüş. Park ve gezi alanı olarak düzenlenen alanlarda turistler ağırlanıyor.

http://www.theworldline.com/akillara-hep-erzurum-geliyor/

Tesislere girmesi yasaklandı!

Manuel-Fernandes.jpeg

Beşiktaş’ta Manuel Fernandes’in A Takım tesislerine girmesi yasaklandı. Portekizli oyuncu için altyapı binasına özel masaj odası yaptırıldı

Çok değil, 5 ay öncesine kadar en büyük yıldızıydı Beşiktaş’ın… Sezon başında Rus ekiplerinden 8.5 milyon Euro’luk teklif gelmiş, yönetim elinin tersiyle itmişti. Ancak son dönemde adeta koşar adım Beşiktaş’tan uzaklaşan Manuel Fernandes, yolun sonuna geldi. Yönetimin ardından teknik direktör Slaven Bilic’in de “Bana yürekli oyuncu gerek. Bu saatten sonra bize faydası olmaz” dediği Portekizli yıldıza tesislerin kapısı kapandı. Tecrübeli oyuncunun, A Takım ile bağı tamamen kesildi.

ARKADAŞLARINDAN AYRILDI

Teknik ekibin de onayı ile kadro dışı kalan diğer oyuncular için uygulanan kurallar, Manuel Fernandes için de hayata geçirildi. Buna göre Portekizli futbolcu, artık A Takım Tesisleri’ne giriş iznine sahip değil. Fernandes, Nevzat Demir Tesisleri’nde sadece altyapı için ayrılan özel bölüme girebilirken iyileşmesi halinde de çalışmalarını burada sürdürecek. Yönetimin uygulamaya koyduğu yasağın ardınan dış kapıdan direk olarak altyapı tesislerine girmeye başlayan ‘küskün yıldız’ için altyapı binasına özel bir tedavi ve masaj odası yaptırıldı.

BENi YALNIZ BIRAKTILAR

Portekiz’de ameliyat olmasına izin verilmediği için rest çeken ve tesislerin kapısı kapanan Manuel Fernandes esti, gürledi. Kendisi gibi A Takım Tesisleri’ne alınmayan Sezer Öztürk ve Gökhan Süzen ile birlikte çalışması istenen Portekizli, arkadaşlarına ve tesis çalışanlarına dert yandı. Geçen sezon ağrılarla oynadığını, bu yıl ise aynı acıya dayanamadığını belirten Fernandes’in, “Geçen sezon oyuncu eksikliğinden sakat sakat oynadım. İğne ile mücadele ettim. İğne geçici olarak ağrılarımı azalttı. Bu sezon ise dayanamadım. Bu diz ile kesinlikle oynayamazdım. Ama beni anlamadılar” dediği öğrenildi.

İĞNEYLE NEREYE KADAR’

Doktor Ertuğrul Karanlık’la ilgili de iddialarda bulunan Fernandes’in “Bana bir iğne yaptı ama faydasını görmedim. Sürekli iğne ile nereye varacaktım? Portekiz’deki doktoruma konuyu açtım. Hemen gelmemi söyledi. Böyle bir iğne tedavisinin hiçbir fayda sağlamayacağını, ameliyat olmam gerektiğini anlattı. Ancak Ertuğrul Karanlık benim bir şeyim olmadığımı söylüyor. Bunu kabul etmediğim için de dışlandım. Ancak şu da bir gerçek ki, bu tip olaylar, sakatlıklar futbolun doğasında var. Kabullenmek gerek. Geçen yıl arkamı sıvazlayanlar bu sezon sakatlığımdan dolayı oynamadığım için ortada yoklar. Beni yalnız bıraktılar” sözleri şok etkisi yarattı.

MOSKOVA’YA SICAK

Önümüzdeki sezonla ilgili düşüncelerini de Sezer Öztürk ve Gökhan Süzen’le paylaşan Manuel Fernandes şunları söyledi: “Benim bugüne kadar Beşiktaş’ta kulüp ile hiç sorunum olmadı. Burada kalmak isterim ama illa ki olacak da değil. Rusya’dan Spartak Moskova çok iyi para teklif etti. İmza atmadım ama transferin gerçekleşme ihtimali yüksek.”

http://www.theworldline.com/tesislere-girmesi-yasaklandi/

Derbi öncesi şok tehdit!

Derbi-%C3%B6ncesi-%C5%9Fok-tehdit.jpg

Tayfun Korkut’un çalıştırdığı Hannover 96 yarın oynayacağı derbi karşılaşması öncesinde şok bir tehdite maruz kaldı.

Yeşile boyanmış ölü bir koyun Hannover 96 antrenman tesislerinin tellerine asıldı. Ölü koyunun yanında bir de mesaj vardı.

Tayfun Korkut devre arasında göreve geldiği ve Bundesliga’da kötü günler geçiren Hannover 96′ya bahar havasını getirememiş görünüyor. Ligde küme düşme tehlikesini halen yaşayan Hannover 96, son sırada yer alan Braunschweig ile yarın Aşağı Saksonya derbisinde karşılaşacak.

Düşme korkusunu enselerinde hisseden iki takım için de hayati önemdeki bu derbi öncesi Hannover 96 taraftarlarının yaptığı eylem herkesi dehşete düşürdü. Antrenman sahasındaki tellere takımın renklerine boyadıkları ölü bir koyunu asan taraftarlar bir de tehdit mesajı koymayı unutmadılar: Pazar günü mağlup olursanız daha kötüsü olur…

Almanya polisi Pazar 16:30′da (TSİ) oynanacak derbi için güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarmış durumda.

http://www.theworldline.com/derbi-oncesi-sok-tehdit/

Fenerbahçe’de devrim!

Fenerbah%C3%A7ede-kritik-2-g%C3%BCn-ba%C5%9Flad%C4%B1..jpg

Fe*ner*bah*çe’de ye*ni tü*zük ça*lış*ma*la*rın*da ar*tık so*na ge*lin*di. Ye*ni tü*zük*te en dik*kat çe*ki*ci de*ği*şik*lik ku*lüp üye sis*te*mi ile il*gi*li.

Da*ha ön*ce Baş*kan Aziz Yıl*dı*rım’ın sık*ça te*laf*fuz et*ti*ği “1 mil*yon üye” pro*je*si*nin ilk adı*mı bu tü*zük*te atı*la*cak. Tür*ki*ye’de*ki 81 il*de ku*lü*be der*nek*ler ara*cı*lı*ğıy*la üye ka*yıt şu*be*le*ri açı*la*cak. İlk etap*ta 500 bin üye*nin ku*lü*be ka*zan*dı*rıl*ma*sı he*def*le*ni*yor. Bu üye*ler*den ilk gi*riş*te 1000′er li*ra ka*yıt üc*re*ti alı*na*cak. Her yıl üye*li*ğin ye*ni*len*me*si için de 100′er li*ra ta*lep edi*le*cek.

Asil üyeler 9 bin TL ödeyecek

An*cak da*ha önem*li*si ye*ni üye*le*re önem*li bir im*ti*yaz da ta*nı*na*cak ol*ma*sı. Ül*ke*yi böl*ge*le*re ayı*ra*cak olan ku*lüp, bu böl*ge*ler*de*ki üye*ler ara*sın*dan se*çi*le*cek de*le*ge*le*re ge*nel ku*rulda yüz*de 25 tem*sil hak*kı ta*nı*ya*cak. Bu nok*ta*da Tür*ki*ye’nin dört bir ya*nı*na ya*yı*lan der*nek*ler*den fay*da*la*nı*la*cak. Di*ğer yüz*de 75′lik tem*sil hak*kı ise 9 bin li*ra üye*lik üc*re*ti öde*yen asil kon*gre üye*le*ri*ne ait ola*cak. Böy*le*ce ye*ni ge*ti*ri*len sis*tem*le hem önem*li bir ge*lir ka*le*mi el*de edil*miş ola*cak hem de ta*raf*tar*la*rın ku*lüp ida*re*si*ne kıs*mi de ol*sa ka*tı*lı*m sağlanacak.

Plan tutarsa rekor gelebilir

Fenerbahçe yönetimi yeni üyelik sistemiyle bu alanda bir rekora da imza atmak istiyor. Avrupa’da Portekiz’in Benfica kulübü 170 bini aşkın üyesiyle şu anda rekoru elinde tutuyor. Katalan devi Barcelona’nın ise 165 bin civarında üyesi bulunuyor. Fenerbahçe’nin şansı ise Türkiye’de bölgesel rekabetin gelişmemiş olması ve taraftarlarının ülke geneline yayılmış olması.

http://www.theworldline.com/fenerbahcede-devrim/

Rekor atlayış ölüme götürdü

para%C5%9F%C3%BCt.jpeg

Amerika’da 222 kişilik ekibin Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için paraşütle atlayan Alman vatandaşı 46 yaşındaki Diana Paris, atlama sırasında paraşütünün açılmaması sonucu 5 bin 400 metreden 160 kilometre hızla düşerek feci şekilde can verdi.

Daha önce en az 1500 kez atlayış yapan Alman sporcu, paraşüt tutkunları ile birlikte ABD’nin Arizona Eyaleti’nde Eloy bölgesinde 28 ülkeden 221 arkadaşı ile bir araya gelerek aynı anda atlayış yaparak dünya rekoru kırılmasında katkıda bulunmak istedi.Uçakla havalanan paraşütçüler 5 bin 5ohh metre yükseklikten atlayarak ve havada iki figür oluşturarak dünya rekoru kırmak istedi. Atlayan paraşütçülerden Paris’in paraşütü yere çok yakın mesafede açılabilirken ek paraşütün açılması için zaman kalmadı. Diana Paris’in cesedi atlama noktasının 800 metre uzağında bir noktada bulundu. Paraşütü incelenmek üzere Federal Havacılık İdaresi’ne verildi.Paraşütle aynı anda atlayarak dünya rekoru kırmak için bir araya gelen ekipte yer alan Diana Paris’in arkadaşları başarısız deneme sonrası ölen arkadaşları için bir kez daha atladı ve rekoru kırmayı başardı. Olay sonrası açıklama yapan ekip lideri Gilbert, 28 farklı ülkeden 222 kişiden oluşan ekipleri ile daha fazla rekor kırmak istediklerini belirtti. Yaklaşık 5.5 kilometre yüksekten yapılan atlayış sonrası Diana Paris’in bedeni atlama noktasının 800 metre uzağında bir noktada bulunurken paraşütün incelenmek üzere Federal Havacılık İdaresi’ne verildiğini belirtildi.Kazanın meydana geldiği Phoenix ve Tucson bölgeleri arasında bulunan Eloy bölgesi 1980 yılında halka açılması sonrası ülkenin en önemli paraşütle atlama bölgelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bölgede geçen Kasım ayında da 2 paraşütçü atlayışları sonrası paraşütlerinde görülen arıza nedeniyle düşerek ölmüştü.

http://www.theworldline.com/rekor-atlayis-olume-goturdu/

Geri