Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
FC KOPENHAG Teknik Direktörü Stale Solbakken, "İyi uyumam için 1-0'lık galibiyet yeter. Zaten 2-0 yenme gibi bir zorlama içinde olmayacağız" dedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugün Galatasaray ile yapacakları maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Solbakken, ilk maçta hatalar yaptıklarını belirterek, "Zaten kalite farkını biliyorduk. Sizi yarın hayal kırıklığına uğratmayacağım. Yani maçtan sonra karşınıza, kazanan bir takımın hocası olarak, mahcup olmadan çıkacağım. Son maçlarımızda iyi oynadık. Galatasaray karşısında hafta sonu ligde çıkardığım takımı çıkaracağım. Belki bir ya da iki değişiklik yaparım. Örneğin bu gece uykumda gol atan bir oyuncumu görürsem, onu ilk 11'e koyabilirim. Bu maç bizim için bir başka dünya olacak. Yarın yenersek iyi uyurum. İyi uyumam için 1-0'lık galibiyet yeter. Zaten 2-0 yenme gibi bir zorlama içinde olmayacağız. 1-0 önde olursak Galatasaray baskı kurmaya başlayacak, o zaman bizim karşı atağa geçip gol atmamız kolaylaşır. İstanbul'da ilk 25 dakika çok kötü oynadık ve top kaybettik. Defansta hata yaptık. Şimdi kendimizi bu maça hazırladık. Galatasaray, sahasında çok maç kaybeden bir takım değil. Umarım biz de kaybetmeyiz. Çünkü kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Ben neticeden ümitliyim" diye konuştu.
ŞARABINA İDDİA
Stale Solbakken, Sneijder'in sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek olmasıyla ilgili de, "Galatasaray'da Sneijder'in olmaması bizim için sadece küçük bir avantaj. Galatasaray bir ya da iki oyuncuya bağlı bir takım değil" ifadesini kullandı.Solbakken ayrıca bir gazeteci ile Galatasaray'ı yeneceklerine dair şarabına iddiaya girdi.Basın toplantısına katılan Kopenhag'ın genç futbolcusu Thomas Delaney de alınan güvenlikönlemlerini yerinde bulduğunu belirterek, "Biz sakin bir maç bekliyoruz. Umarım olay çıkmaz. İlk maçta düşük performans sergiledik, ama şimdi formumuz iyi. Şans da yardım ederse neden olmasın. Galatasaray-Arsenal maçını siz ve taraftarlarınız hatırlayabilir, umarım oyuncularhatırlamaz. Bu maçtan sonra o güzel anılarınızı sileceğiz" dedi.Öte yandan FC Kopenhag, basın toplantısının ardından yaptığı antrenmanla Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladı.
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda FC Kopenhag ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.
Parken Stadı'nda ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık yapılan antrenmanın başında Roberto Mancini oyuncularıylakısa süreli bir toplantı gerçekleştirdi. Antrenmanın ilk bölümünde pas çalışması gerçekleştiren sarı kırmızılılar, idmanın ana bölümünde ise taktik çalışma yaptı. Dün yapılan antrenmanda sol dizinde ağrı meydana gelen Emmanuel Eboue ve Aurelien Chedjou tedavilerinin ardından antrenmanın tamamında takımla çalıştılar.Kasık adalesindeki sakatlığının tedavisi devam eden Ufuk Ceylan antrenmanın ilk bölümündeyer aldı.Gribal enfeksiyonları bulunan Aydın Yılmaz, Semih Kaya, Burak Yılmaz ve Umut Bulut, yapılan tedavinin ardından antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştılar.Galatasaray, sabah yapacağı antrenmanla FC Kopenhag karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayacak.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın doğum günü, kulüp personelinin katılımıyla kutlandı.
Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 4 Kasım 1967'de dünyaya gelen Başkan Fikret Orman için Akaretler'deki kulüp binasında kutlama gerçekleştirildiği bildirildi.Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyesi Ahmet Ürkmezgil'in yanı sıra BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı, genel koordinatör Levent Çifter ile kulüp personelinin,hazırlanan doğum günü pastasıyla Orman'a sürpriz yaptıkları kaydedildi.Sıcak bir ortamda geçen kutlamada; katılımcıların Başkan Fikret Orman'a yeni yaşındamutluluklar dilediği ifade edildi.
Düyanın en hızlı adamı Usain Bolt, Pekin Olimpiyatları'nda yaşadıklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Olimpiyatlar boyunca 1000 tane McNuggets yediğini belirten Jamaikalı atlet, Çin'deki cinsel hayatı ile ilgili de konuştu. İşte Bolt'un açıklamaları...
Düyanın en hızlı adamı Usain Bolt, Pekin Olimpiyatları'nda yaşadıklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Olimpiyatlar boyunca 1000 tane McNuggets yediğini belirten Jamaikalı atlet, Çin'deki cinsel hayatı ile ilgili de konuştu. İşte Bolt'un açıklamaları.
"ÇİN'DE BİN MCNUGGETS YEDİM"
Pekin Olimpiyatları'nın gerçekleştirildiği yıl Çin yemeklerine bir türlü alışamadığını belirten Bolt, her gün 100 adet McNuggets yendiğini söyledi. Olimpiyatlar boyunca toplam 1000 adet McNuggets yediğinin altını çizen Jamaikalı atlet, "bana tavuk yeme konusunda altın madalya vermeleri gerekiyordu" şeklinde konuştu.
"İMZA HAREKETİM BENİM FİKRİM DEĞİLDİ"
Dünyanın en hızlı adamı imza hareketinin kendisine ait olmadığını belirtti. "Gökyüzüne yay germe hareketi benim fikrim değildi. Bu hareketi Jamaikalı dansçı bir arkadaşımdan gördüm. Bu hareketin adın 'Di World' deniyordu. Ben de kazandığım yarışların ardından bu hareketi yapmaya başladım. Ancak keşke kendime ait bir imza hareketim olsaydı" dedi.
"ÇİN'DE KIZLAR ÜSTÜME ATLIYORDU"
Çin'de geçirdiği dönemdeki cinsel hayatıyla ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Bolt, "Çin'de bulunduğum sürede istediğim her kadınla birlikte olabiliyordum. Kızlar üstüme atlıyordu. Bir kutlamaya gidiyordum ve 'sen, sen ve sen benim gel' diyerek seçtiğim kızları otel odama götürüyordum ve birlikte oluyorduk" şeklinde konuştu.
"KIZ ARKADAŞIMLA BİR KURAL KOYDUK"
Kız arkadaşıyla kendilerine ilginç bir kural getirdiklerini belirten Jamaikalı atlet, "Bir kızla beraber olduğumda bunu ona söylemiyordum. O da bu durumu görmezden geliyordu. Ancak işler düşündüğüm gibi gitmedi. Kız arkadaşıma bir kez yakalandım ve ayrıldık" dedi.
BEKO Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park, yeni antrenörü Hakan Demir yönetimindeki ilk maçında sahasında Anadolu Efes'e mağlup olarak, 4. maçından da yenilgiyle ayrıldı.
HAKEMLER: Rüştü Nuran (xxx), Ali Şakacı (xxx), Tahsin Kuzu (xxx)
TRABZONSPOR MEDİCAL PARK: Stoll (xx) 2, Penney (xxxx) 17, Tutku (xxx) 7, Kaya (xxx) 10, Can Maxim (xx) 5, Cooley (xx) 4, Can Korkmaz (xx) 5, Önder (xx), Katelynas (xx) 7, Eren (xx) 6
ANADOLU EFES: Birkan (xxx) 8, Deniz (xx) 4, Savanovic (xxxx) 16, Hopson (xxxx) 19, Planinic (xxx) 6, Doğuş (xx) 4, Vasileiadis (xxx) 13, Semih (xxxx) 9, Cedi (xx) 2,Burak Can (x), Emircan (x) 2
1.PERİYOT: 10-23
İLK YARI: 33-47
3.PERİYOT: 52-68
5 FAUL CEZASI: 32.11 Kaya Peker (Trabzonspor)
BEKO Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park, yeni antrenörü Hakan Demir yönetimindeki ilk maçında sahasında Anadolu Efes'e mağlup olarak, 4. maçından da yenilgiyle ayrıldı. Trabzonspor'un cezası nedeniyle sadece kadın ve 12 yaş altı çocukların izlediği maçta konuk ekip Efes Pilsen, ilk periyodu 23-10, devreyi 47-33 ve üçüncü periyodu 68-52 önde kapattı. Anadolu Efes'te Hopson 19, Savanovic 16 ve Vasileidadis 13 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Trabzonspor Medical Park'ta ise Penney 17 ve Kaya Peker 10 sayı kaydetti.
Sakatlığı nedeniyle 3 maçtır Atletico Madrid'deki yerini alamayan Arda Turan, takımla çalışmalara başladı.
Sakatlığı nedeniyle 3 maçtır Atletico Madrid'deki yerini alamayanArda Turan, takımlaçalışmalara başladı. İspanyol Marca Gazetesi, milli futbolcunun, Devler Ligi'ndeki Austria Wien karşılaşmasında forma giyme ihtimalinin belirdiğini yazdı.İspanyol basınının önde gelen gazetelerinden Marca'ya göre Arda Turan'ın sahalara dönmeyehazırlanıyor. Milli futbolcu, sağ ayağında tespit edilen kas zedelenmesi nedeniyle bir süredirdinlendiriliyordu.Takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren Arda, La Liga'da da 3 haftadır forma giyemiyordu. Ancak Arda, Atletico Madrid'in son antrenmanında uzun zaman sonra ilk kez takımlabirlikte çalıştı.Durumu iyiye giden Arda Turan'ın çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Austria Wien karşılaşmasında sahaya çıkması bekleniyor.
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynayacakları Kopenhag maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Kamerunlu stoper Aurelien Chedjou ile basın mensuplarının karşısına geçen teknik direktör Roberto Mancini, önemli açıklamalar yaptı.
Mancini ve Chedjou'nun açıklamalarından satır başları;
"Eray İşcan genç bir oyuncumuz. Şampiyonlar Ligi tecrübesi yok ama biz oyuncumuza güveniyoruz. Oyuncumuzu bu maça göre hazırlıyoruz." "Diğer iki sezonda zorlu gruplardaydık. Çok fazla ilerleyemedik Şampiyonlar Ligi gruplarında. 6-1'lik Real Madrid maçı sonrasında iyi oyunlar sergiledik. Bundan sonra da bu iyi sonuçlarımızı sürdürmek istiyoruz." "Muslera için zor bir durum. Baş parmağındaki kırık nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Biz onun daha sonraki performanslarını etkilememek için onu oynatma riskini almak istemedik. Maç başladıktan kısa bir süre sonra bile yeniden sakatlanma riski var. Bu yüzden onu oynatmaya çalışmadık."
MANCİNİ: KİMİN OYNAYACAĞINA KARAR VERMEDİM
"Henüz Sneijder'in yerine kimin oynayacağına karar vermedim. Bu tercihi yapmak için hala zamanımız var. Kesin bir fikrim yok." "Kopenhag maçını kazanmak için geldik. İstanbul'daki maçtan daha zor geçecek. Maça çıktıktan sonra bizim için mesele yok. Kadroda pek fazla değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Buradan kazanarak ayrılmayı istiyorum ama 1 puan da olur" "Dany sol bek değil zaten. Riera'nın performasını arttırdı son zamanlarda. 3-4 tane ihtimalimiz var sol bek mevkiisi için." "5 haftada değişim gerçekleştirmek zor. Çok zor ve ağır şartlarda çalışıyoruz. Yoğunuz ama takım iyiye gidiyor. Grubun favori takımları Juventus ve Real Madrid olarak gözükse de biz de elimizden geleni yapacağımızı düşünüyoruz." "Real Madrid'den sonra ikincilik için en şanslı takımız. Juventus'un kendi sahasında Real Madrid'e karşı kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Salı günü kazanırsak şansımız çok fazla artacak.''
Galatasaray'ın süperstarı Didier Drogba'ya benzetilen genç yıldız adayı Romelu Lukaku, İngiltere basınına verdiği röportajda Fildişili yıldızın gelişimini inanılmaz bulduğunu söyledi.
Drogba'nın yaşlandıkça kendisini geliştirdiği belirten Belçikalı, ''Drogba'ya bakıyorum. Yaşlandıkça daha da güçleniyor. Bazı oyuncular en yüksek seviyesine 29 - 30 yaşlarında ulaşır. Ama o en iyi performansını 32 yaşında gösterdi. Bunun nasıl olduğunu merak ediyordum. Onunla beraber çalıştığınızda bunu daha iyi anlıyorsunuz. Antrenmanlarda inanılmaz...'' ifadelerini kullandı.Chelsea'nin Everton'a kiraladığı 20 yaşındaki oyuncu, bu sezon 10 mücadelede forma giyerken 5 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.
Gençlerbirliği evinde ağırladığı ligin zorlu ekiplerinden Eskişehirspor'u 2-0'la geçerek kritik bir 3 puan kazanıyor.
Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi Gençlerbirliği 2-0 kazanarak teknik direktörlüğe Mehmet Özdilek'in gelişiyle birlikte çıkışını sürdürdü. Mücadelede Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 7 ve 53. dakikalarda Bogdan Stancu kaydetti. Rumen futbolcu böylece bu sezonki 4. golünü kaydederek takımına üç puanı getiren isim oldu. Bu sonucun ardından Gençlerbirliği, sezonun 3. galibiyetini alarak 10 puana yükseldi ve ligin en altından orta sıralara yükseldi. Eskişehirspor ise 16 puanda kalarak zirve takibinin uzağında kaldı.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın deplasmanda Juventus ile karşılaşacak Real Madrid'de, teknik direktör Carlo Ancelotti, yarın kendilerini bir üst tura çıkaracak sonucu almak istediklerini söyledi.
Karşılaşmanın oynanacağı Juventus Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Ancelotti, Juventus karşısında enteresan bir maç olacağını dile getirerek "Juventus karşısında en iyi olmanınyollarını aramak ve Şampiyonlar Ligi'nde bizi bir üst tura çıkaracak sonuca bir an önce ulaşmak için oynamalıyız. Juventus'un da grupta birçok sıkıntısı var ama bu maç bizim içinmatematiksel olarak gruptan bir üst tura çıkma şansını bize verebilir" dedi.Real Madrid'in özellikle son dönemdekolay gol atıp, kolay gol yediği hatırlatılan ve bunu nasıldengelemeyi düşündüğü sorusu yöneltilen Ancelotti, "Biz, hem iyi hücum etmeliyiz hem de iyi savunma yapmalıyız. Hücumda çok iyiyiz ve çok gol atıyoruz ama yiyoruz da. Bu konuda daha iyi olmalıyız" yanıtını verdi.Ancelotti, meslektaşı Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte'yi de överek "Conte olağanüstü bir iş başarmakta. İki senede iki şampiyonluk kazandı. Yeni baştan bir takım yarattı ve rekabetçi bir hale getirerek, zirveye taşıdı. Juventus'un Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderi, bundan sonraki 3 maçta kalitesini sahaya koyup, koymamasına bağlı" ifadesini kullandı.54 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı eski öğrencisi Andrea Pirlo'yu da methederek, Pirlo'nun güçlü ve zeki bir oyuncu olduğunu ve böyle yüksek bir seviyede ona sahip olmanın bir avantaj olduğunu belirtti.Real Madrid, Juventus maçı hazırlıklarını maçın oynanacağı statta yaptığı çalışmayla tamamladı.Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yarın Juventus Stadı'nda oynanacak Juventus-Real Madrid müsabakasını İngiliz hakem Howard Webb yönetecek.