0.9tce clio 4 rölanti sorunu

okanertugrul

Kayıtlı Üye
78-Karabük
Öncelikle herkese merhaba. 2015 model 125 binde clio 4 0.9tce aracım var. Araçta birkaç gün öncesine kadar hiçbir problem yokken geçtiğimiz günlerde 200km yol yaptıktan sonra Nemrut Dağına çıktım. Çıkarken klimayı kapattım ve aracı kesinlikle sıkıştırmadım. Dik bir rampada durakladığımda araç stop eder gibi rölantide dalgalanmaya başladı ve stop etti. Birkaç sefer çalıştırmayı denedim ve 3.denemede gaz vererek çalıştırdım ve araç normal çalışmaya başladı. Bu olaydan sonra 300km yaptım ve bir problem olmadı. Yarisi gün araç soğukken direk çalıştı ancak yaklaşık 200km yol yaptıktan sonra (Gaziantep - Kahramanmaraş) benzin almak için durup tekrar çalışırken geç çalıştı ancak rölantide dalgalanma yoktu. Aracı bir tamirciye götürdüm, bilgisayara bağladı ve hiçbir problemin olmadığını yaşadığım olayın rakımdan kaynaklı olabileceğini söyledi. Onun üzerine yaklaşık 300km yol yaptım ve araçta hiçbir çekiş düşüklüğü, tekleme ile karşılaşmadım. Bugün Ankara - Niğde otobanında yine benzin almak için durduğumda araç geç çalıştı ve stop eder gibi olunca gaza bastım sonrasında düzeldi. Ankara'da bir ustaya gösterdim ve o da hiçbir problemin olmadığını ve anlık olarak aracın hava almadığından kaynaklanabileceğini ya da boğaz kelebeğinin pislenmesinden kaynaklanabileceğini söyledi. Onun üzerine 250km yol yaptım yolda bir problemle karşılaşmadım. Özetlemek gerekirse araç bazen sıcakken çok kolay çalışabiliyorken bazen geç çalışıp rölantide dalgalanma oluyor. Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ancak sorunun anlaşılabilmesi için böyle yazmak istedim. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Teşekkür ederim.

Geri