0.9 tce soğuk marşta devir düşüklüğü

BatuhanAlbayrak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese merhabalar. Aracım soğuk motorda marşa bastığımda normalde kendini 1500 devre sabitleyip belli bir süre sonunda 900 devirlere düşüyordu. Ancak son zamanlarda motor çalışır çalışmaz 900 devirde çalışmaya başlıyor. Hava kaç derece olursa olsun bu şekilde soğuk motorda 900 derecede çalışıyor. Sizce bu durum normal midir ? Herhangi bir arıza sebebi olabilir mi ?

Öncelikle herkese merhabalar. Aracım soğuk motorda marşa bastığımda normalde kendini 1500 devre sabitleyip belli bir süre sonunda 900 devirlere düşüyordu. Ancak son zamanlarda motor çalışır çalışmaz 900 devirde çalışmaya başlıyor. Hava kaç derece olursa olsun bu şekilde soğuk motorda 900 derecede çalışıyor. Sizce bu durum normal midir ? Herhangi bir arıza sebebi olabilir mi ?

Çok acayip ama aynısı ben de oluyor 2 gündür. 15 gündür pandemiden dolayı aracımı kullanmadım. Normalde çalıştırınca soğukken 2000 devirden başlayıp uzun süre 1500-1000 arası rolantide kalırdı. Şimdi çalıştırır çalıştırmaz 900 devir civarında. Arabada kalkışta bir sorun yok. Yalnız şu durumu da farkettim. Biraz kullanıp durunca ve tekrar çalışınca bu sefer eskisi gibi 2000 devirden başlıp düşüyor.

Evet birebir aynı şeyleri yaşıyoruz. Açıkçası arabanın gidişinde performansında bir eksiklik yok. Otomatik jikle mi devreye girmiyor acaba?

Konuyu canlandırıyorum. Bir değişme var mıdır?

Herhangi bir değişme yok sabahları hava çok soğuk bile olsa araba çalışıyor çalışmasına ama 1500 devrinde kendini tutmuyor direk 900 e düşüyor. Sanki motor ısınmış gibi oluyor yani. Soğuk havalarda bile olsa motor çalıştığı için çok takılmıyorum herhangi bir sorun teşkil etmedi benim açımdan. Ama yüksekte çalışması gerektiğinin farkındayım.

Daha önce sabah titreme sorunu ile ilgili servise gitmiştim o zaman fren vakum hortumu değişmişti titreme düzeldi. Ancak hala sabahları motor soğukken düşük devirde çalışma durumu devam ediyor

Beni de rahatsız etmiyor ama çok garip. Bugün obd ile baktım emiş sıcaklığı 20 °C görünüyor sabit bir şekilde. Ama bunun gibi sabit birsürü değer var araç içinde. acaba sensör mü arızalı yoksa obd mi yanlış gösteriyor.

Servise sensör arızası olabilir mi diye sorduğumda herhangi bir arıza kodu vermedi demişlerdi. Açıkçası dün gece -19 oldu sabahta -15 civarında marşı sorunsuz aldı motor çalıştı ama çok istekli olduğunu söyleyemem.

Geri