RENAULT ARAÇLARIN GÖSTERGE PANELİNDE YAKIT TÜKETİMİNİ km/L - L/100 OLARAK SERGİLEME

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Befe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,219
Tepkime puanı
122
Puanları
63
Herkese merhaba,

Bu videoda, R-Link 2 Sistemine sahip Renault araçlarda DDT4ALL kullanarak gösterge panelinde anlık ve ortalama yakıt sarfiyatı değerinin (Talisman, Megane 4, Kadjar, Koleos ve Espace 5'te) nasıl değiştirileceğini anlattım.

İyi seyirler.

 
  • Beğen
Tepkiler: Coffee
Talisman sahibi bir arkadaş nasıl yapıldığını sormuştu. Bu videoyu o arkadaş için çektim. Umarım konuyu okur.
 
Yakıt tüketiminin gösterimi bence de km/L yerine L/100km olmalıydı.
Bunun araç menüsünden yapılamadığını ve cihaza bağlanması gerektiğini anlayınca RenaultPort uygulamasında iletişim birimine mesaj attım ve durumun bir ihtiyaç olduğunu yazdım.
Ertesi gün döndüler ve 3-4gün sonra da Yetkili Servis Ernaz 'dan bu konu için randevu verdiler ve aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen bu tanımlamanın ücretsiz olarak yapılacağını ilettiler.
Sorun yaşayanlar bu yolu da izleyebilirler...
 
Renault'un ürününün arkasında durduğunu görmek sevindirici. O zaman bizim işlem yapmamıza artık gerek kalmadı sanırım.
Yalnız fabrikasyon olarak normalde l/100 km'dir. Sizin araç gösterge panelinde bununla gizli özellik kapsamında oynanmış gibi görünüyor.
Ama sonuç olarak Mais'in ürününün arkasında duruyor olması güzel.
 
Son düzenleme:
Renault'dan ben de böyle birşey beklemiyordum doğrusu, belki de aracımın tüm bakımları ve RenaultPort kayıtları eksiksiz oldugu içindir, açıkçası bunu bilmek güç...
Öte yandan; birden fazla km/L gösterimi şikayeti olduguna göre bence default bu şekilde ithal ediliyor ve sonrasında burada update ediliyorsa ediliyor diye düşünüyorum.
Sizin gibi tecrübeli bir Renault kullanıcısının ise daima desteği, videoları ve yönlendirmeleri çok önemli, keza renault servislerinde sizin kadar bu konularda tecrübeli birisi oldugunu sanmıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Befe
Megane 4 hatchback'ler dahil tıpkı Türkiye dışında üretilip, Avrupa'ya dağıtılan araçlarda hep L/100 km olarak geldiğini iyi biliyorum. Ancak bildiğim kadarı ile aracın ilk sahibi değilsiniz, bu yüzden ben belki gizli özellik açılmaya çalışılmış olabilir diye yazdım. Çünkü eline cihazı geçiren herkes bu işi yapabileceğini zannediyor. Ancak birçok şeyi yapacağım derken bozuyorlar. Sizinkinde de öyle birşey olabilir diye düşündüm. Gerek buradan, gerekse youtube kanalım üzerinden birçok kişi, birçok sorun veya taleple ilgili 8 senedir bana ulaştılar. km/L yakıt sarfiyatı göstergesi ile mesajlaştığım 3. Kişisiniz hafızam beni yanıltmıyorsa. Bir tanesi servis bakımından sonra km/L'ye döndü diye şikayet etmişti. O sebeple o sekilde düşündüm. Bu arada ben arabayı Mais'ten ve kapalı deposundan bizzat teslim aldım. Dil seçneğini bile ben elle, kendim girdim. O zaman da L/100km idi. Ve burada yazılımı vs. Ayarlanmadı veya güncellenmedi. Almanya, Fransa ve Avrupa'nın farklı ülkelerinde çesitli arkadaşlar edindim Renault sayesinde. Size bu mesajı yazmadan önce onlara da sordum ve onlarda L/100 km ayarlı şekilde almışlar arabalarını. Belki sizinki istisnadır. Bu videoyu da ben bu şekilde bir gösterge biçimi var bilgisini paylaşmak için çekmiştim açıkçası.
Estağfurullah. Servislerde de çok değerli ve bilgili arkadaşlarımız var.
 
Tecrübeden kıymetli bir şey yok elbette, benim araçta r-link, v2 hala ve de son sürüm değildi, haritada yss köprüsü vs görünmüyordu, o da çok eskiydi.
Yani ilk sahibinde cihaza bağlanıp gizli özellik vs uğraşılmasını olanaksız gördüm.
Neyseki sizin videolardan istifade ederek versiyonu v2 son sürüme ve haritayı da skin patch ve başaran map ile güncelleyerek güncel bir hale getirdim.
Bu yönüyle de videolarınız ciddi bir emek... 🙏
 
Geri
Üst