Herkese merhaba,
İlk yararlı olduğunu düşündüğüm paylaşımımı yapayım.
2010 grand scenic sahibi oldum 10 gün önce.
Aracı aldığımda 2009 haritası vardı üzerinde, güncelleme için 120TL vermem gerekiyordu.
Aradım taradım uyguladım, ve sorunu çözdüm.
Navigasyonu ÜCRETSİZ olarak güncellemeyi başardım.
Yapılacak işlemler aşağıda sıralanmıştır.
Konu hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
ÖNCELİKLE, MUTLAKA ve MUTLAKA ORJİNAL SD KARTINIZIN YEDEĞİNİ ALIN. YEDEK ALMAK İÇİN, KART İÇERİĞİNİN TAMAMINI BİLGİSAYARINIZDA BİRYERLERE MUTLAKA YEDEKLEYİN.
YAPILAN İŞLEMLER SONUCU GEÇİCİ veya KALICI HASAR OLUŞMASI DURUMUNDA YAPTIKLARINIZDAN SİZ SORUMLUSUNUZDUR. BEN KENDİ ARACIMDA DENEDİM ÇALIŞTI.
Carminat Tomtom haritasını güncelleme.
1. Aşağıdaki adresten “NC_8842_Full_Complete_Install_yDGpatch.zip” isimli zip dosyayı indiriyoruz.
http://www65.zippyshare.com/v/ao932zvt/file.html
2. Aşağıdaki adresten “Europe 945-6175” haritasını indiriyoruz.
http://www.dostlarforum.com/dostlar...968-Europe-for-Carminat-945-6175-(metasi-var)
3. Orijinal SD Kartınız var ise, bu karta hiç dokunmayın. 4gb lık (harita boyutu 2.5gb üzerindedir) bir adet yeni kart edinin. Orijinal kartın içerisinde bulunan “loopdir” klasörünü yeni sd kartınıza kopyalayın. Orijinal SD kartınız yok ise, fat32 formatlanmış kartınızı, aracınız ve navigasyonunuz çalışmıyorken navigasyona takın ve bekleyin. Yaklaşık 20sn içerisinde dosya kopyalanır. Ekranda yasal uyarı çıkınca navigasyonu kapatıp, kartı çıkartın ve yeniden bilgisayar başına geçin.
4. “
NC_8842_Full_Complete_Install_yDGpatch.zip” dosyasını sd kartın içerisine açın.
5. “
Europe 945-6175” klasörünü sd karta kopyalayın.
6. Sd kart içerisinde “
meta.txt” isimli bir dosya oluşturun ve “
1B 80 25 EA 18 22 3A A3 16 A8 51 E4 8F 8C 9C EE Europe-100263.meta” değerlerini tırnak(“) isaretleri olmadan yapıştırın.
7. Tomtom Home programını çalıştırın ve gerekli ses güncellemelerinizi yapın. Güncellemelerinizi bitirdikten sonra “Tomtom Home” programını kapabilirsiniz.
8. Sd kartınızın içerisinde bulunan “
EasyDCT-II.exe” isimli programı çalıştırın.
Input Device-ID: nin karşısına Device-ID (Bunu bilmek zorundasınız.) nizi
BÜYÜK HARFLER ile ve
boşluk bırakmadan yazın. Ve “enter” a basın. Device-ID yi öğrenmek için, “loopdir” klasörünü içerisine attığınız sd kart bilgisayarınıza takılı iken, Tomtom Home programını açın. “
Yardım” menüsü altındaki “
sistem bilgileri” ne tıklarsanız yeni bir ekran açılacak.
“* Connected device: "Carminat TomTom"” başlığı altında “
ID: "XXXXXXXXXX" kısmında yazan 10 haneli ID bizim aradığımız ID.
9. Gelen ekranda hiçbirşey yapmadan yeniden “
enter” a basın.
10. “
update meta.txt” ile başlayan soru için “
n” yazıp “
enter” a basın.
11. “
activate special voices” ile başlayan sorunya yine “
n” ile cevap verin. Ve “
enter” a basın
12. İşlemin başarılı olduğuna dair mesaj alıcaksınız. Yeniden “
enter” a basarak ekranın kapanmasını sağlayın.
13. Arabamıza gidip, hiçbirşeyi çalıştırmadan, SD kartımızı yerine takıyoruz, radyoyu açıyoruz.
14. Herşey hazır… J