Gökalp kardeşime sorusuna konuyla alakalı özel mesaj gönderdim. Bu mesajı siz Değerli dostlar la da bir kez daha paylaşmak istedim. Scenic çok keyifli konforlu , güvenli ve ferah bir arabadır. Tabi ki kusursuz değildir. Her markada olduğu gibi bizim II.ci kasa Sceniclerde de makyajlı kasa ile sıkıntılar giderilmiştir. Aracın bana göre eksiği : motor konsol alt kısma yakın olduğundan yüksek süratlerde ( 120km üstü ) motor sesini araç içine alması ; bir diğer eksik tarafı otomatik vitesin 4 vites olması , son bir hoşnut olmadığım cd changer olduğu halde faz I deki kasetçalar. Artıları ise : yüksek oturma pozisyonu ve cam tavan ile aşırı ferahlık ki bence Scenic II de olmazsa olmazdan biri açılabilen 4 kademeli sunroof . bir diğer avantajı yolo sağlam oturması ve üstün yol güvenlik ekipmanları , Extra paketli ve donanımlı Scenic lerdeki yılına göre inanılmaz donanım fazlalığı ve güvenlik ; bir diğer avantajı 1 dk dan daha kısa sürede arka koltukları tek tek veya istenirse tamamı anahtarsız sökülmesi ve diferansiyel çıkıntısı olmadığından kocaman bir yükleme alanı oluşması . bir diğer artısı Megan II ile büyük çoğunlukta aynı parçayı kullandığından emsallerine göre uygun ve bol parça. Kaliteli bir lpg markası ve özellikle işçilik ile çok iyi uyumu . ( Kaldı ki Türkiye de olmayan fabrikasyon LPG li Sceniclerde mevcut. ) . Makyajlı kasalardaki 100bg 1.5 DCİ motordaki hiç beklenmedik performans ve yakıt ekonomisi. ( Gerçek manada Şehir dışı yaklaşık 4,5 lt ortalama. Bu ağırlıkta ve Mpv sınıfında bir araç için çok iyi bir değer . https://www.youtube.com/watch?v=GglmZXSw0_g ). Bizim araçlar Çok performanslı araçlar değildir. 1430 kğ boş ağırlığı buna büyük etkendir. Ayrıca 4 vitesli otomatik viteste performansı düşük tutmuştur. Küçük aile sınıfında ideal bir araçtır. Kendi sınıfındaki en donanımlı ve konforlu araçtır. ( Bu sınıftaki ve bu yıllardaki bütün MPV sınıfı rakiplerini bizzat kullandım. ).donanımlı + extra paketli bir Scenic te amblem Renault değil de büyük markalar olsaydı fiyatı çok daha yukarlarda ve kimsede bu aracın Renault olduğuna inanmazdı. Ben Renault'un en konforlu aracı 2010 yılına kadar Laguna ve Scenic olduğuna inanıyorum. Bizim araçlar biraz narin araçtır. Aracı bilmeyen sanayideki her ustaya baktırılmaz. Bakımları zamanında , orijinal ürün ve en önemlisi kaliteli ve temiz işçiliği sever. Bakımlı ve temiz / titiz kullanılmış Scenic yeni sahibini bağımlı yaparken ; bakımsız , hor kullanılmış Scenic ise yeni sahibini üzer. Genellikle bu aracı benim gibi birinci kasadan aşina olan ve sakin kullanan küçük aile sahibi , güven ve konfora önem veren sürücüler , herhangi bir şekilde arkadaşlarının bu aracına binen , kullanan bu aracın bağımlısı olur. Bu araca alışan ve sıkıntı yaşamayan arkadaşlar benim gibi Kolay kolay başka araba beğenmezler. Çok defasında ve çok arkadaşa söylediğim gibi ; sıkıntılı , bakımsız , hor kullanılmış , paketsiz Scenic 'e para vereceğime ; piyasa fiyatı üstüne 2-3 bin fazla verip bakımlı , temiz kullanılmış , extra paketli ( ki bence Scenicte olmazsa olmaz sunroof ve hız sabitleme ) bir Scenic almayı tercih ederim. Burada dikkat edilmesi geren satıcının aracı pohpohlamasına bakmadan gerçekten bakımlı ve temiz mi ? + gerçek mana da extra opsiyonlara sahip bir araç olup olmadığını bilmek gerek. Saygılarımla