10 senedir hiçbişey olmayan arabanın...
soketleri sanayide, serviste kırılınca, 10 mmlik bobin vidalarının tekine 11mm civata, diğerlerini de yalama yapınca...ufak tefek bakımlarını kendim yapmaya ve fazla kurcalattırttmaya karar verdim...
soketleri kırmaları canımı sıkıyordu..ve çözümünü buldum..
4 adet bobin soketi almıştım...tekini makenizmayı çözmeye çalışırken pert ettim...bana zaten 3 tane yetiyordu )))
resimlerden anlaşılacağı üzere sağını solunu kırmaya, çıkarmaya gerek yok..
ortadaki biraz plastiğin altından ,küçük makas ile kanırtıp çıkartıyoruz..
daha sonra küçük makası resimdeki yere sokup, içirdeki mini plastik kıskacı yukarı doğru çıkartıyoruz...
son resimde görüldüğü üzere kablo çıkıyor...
aynı işlemleri arabadaki sokete de yapıp kırık soketi yenisi ile kabloları kesmeden, biçmeden değiştiriyoruz..
soketleri sanayide, serviste kırılınca, 10 mmlik bobin vidalarının tekine 11mm civata, diğerlerini de yalama yapınca...ufak tefek bakımlarını kendim yapmaya ve fazla kurcalattırttmaya karar verdim...
soketleri kırmaları canımı sıkıyordu..ve çözümünü buldum..
4 adet bobin soketi almıştım...tekini makenizmayı çözmeye çalışırken pert ettim...bana zaten 3 tane yetiyordu )))
resimlerden anlaşılacağı üzere sağını solunu kırmaya, çıkarmaya gerek yok..
ortadaki biraz plastiğin altından ,küçük makas ile kanırtıp çıkartıyoruz..
daha sonra küçük makası resimdeki yere sokup, içirdeki mini plastik kıskacı yukarı doğru çıkartıyoruz...
son resimde görüldüğü üzere kablo çıkıyor...
aynı işlemleri arabadaki sokete de yapıp kırık soketi yenisi ile kabloları kesmeden, biçmeden değiştiriyoruz..
Moderatör tarafında düzenlendi: