Clio 5 1.0 TCE 90Bg yağ kullanımı

PityOnYou

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba forumda yeniyim. Adım ilker ve bir Clio 5 1.0 Tce 90bg touch araca sahibim. Aracımın bakımını yaptırmak istiyorum. Hangi yağ ve kaç litre yağ kullandığını merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi forumlar:D

İlker kardeşim öncelikle araç garantiliyse zaten servis gittiğinde onlar hemen halleder(x3 kat fazla parayla tabi.) Yok eğer özelde yaptıracağım dersen 5w30-5w40 model motor yağı kullanır genelde bu araçlar Tercihen;Shell,Castrol,Elf gibi yağlar almanı tavsiye ederim.4.0-4,7 lt kadar alıyor bu motorlar.Ginede uzmanına danış Forum suponsoru OtoAhmet yardımcı olur sana.

1.0 TCE için 5w30 - 5w40 - 0w40 yağlar kullanılabiliyor... Standart kullanıcı için kış soğuğu fazla olmayan yerde aşırı performanslı kullanım yok ise 5w30, yazları sıcak bir bölge ve nispeten daha fazla perf. kullanım söz konusu ise 0w40 - 5w40 kullanılabilir... (iklime, kullanış tarzına göre seçim yapabilirsiniz)

4 LT lik yağ yeterli oluyor...

MOTUL SPECİFİC 17 5W-30 yağını öneriyor.
ELF EVOLUTION FULLTECH FE 5w30
SHELL HELIX ULTRA ECT C3 5W-30
CASTROL EDGE 5W-30 C3

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor, tercih sizin...

Son düzenleme:
1.0 TCE için 5w30 - 5w40 - 0w40 yağlar kullanılabiliyor... Standart kullanıcı için kış soğuğu fazla olmayan yerde aşırı performanslı kullanım yok ise 5w30, yazları sıcak bir bölge ve nispeten daha fazla perf. kullanım söz konusu ise 0w40 - 5w40 kullanılabilir... (iklime, kullanış tarzına göre seçim yapabilirsiniz)

4 LT lik yağ yeterli oluyor...

MOTUL SPECİFİC 17 5W-30 yağını öneriyor.
ELF EVOLUTION FULLTECH FE 5w30
SHELL HELIX ULTRA ECT C3 5W-30
CASTROL EDGE 5W-30 C3

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor, tercih sizin...
1.0 Tce 90Bg Motorlarda 5-40 Motor yağı kullanılması Sorun Teşkil eder mi ?

• Beğen
Tepkiler: zmr35
Merhaba, foruma yeni üye oldum. Clio V 1.0 100 hp aracım var. Yağını aldıktan sonra değiştirmek istedim. En iyi ve en kaliteli yağı araştırırken Motul markasını buldum o da Fransız malı. Motulun sitesinde hangisi yağ modeli uygun diye girince araç modelini yazınca 0W 20 yağını uygun çıktı. Ben de onu alıp koydurdum. Koyan ustalar da bu yağı hiç koymadık falan dediler. Aslında 5W 30 alacaktım ama Motulun sitesinde çıkınca böyle bunu aldım. Bilgisi olan var mı?

Geri