Symbol 2012 1.5 DCI
Ortalama yakıt tüketimi 6.6 lt.
Ortalama yakıt tüketimi 6.6 lt.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
1.2 Benzinli Symbol ile bu yaz yaklaşık 2.300 km'yi 550,00 TL'lik benzin ile gittim.
Kilometrede yaklaşık 24 kuruş'a geldi. Muhteşemdi qw
Şehir dışı sanırım...
Bir de benim yukarıda yazdığım değerlerime bakar mısın normal mi ???
%70 şehir dışı, %30 şehir içi sayılır.
Yol bilgisayarı aracımda olmadığı için bir kıyaslama yapmam yanıltıcı olabilir. Keza aynı araçla aynı şartlarda iş yerime ben de aracımla gidip geliyordum. Yakıt olarak biraz rahatsız ediciydi.
Ancak basit bir hesap ile; 9,5km x 5,59 TL = 53,11 TL 100km yakıt. Yani kilometre başına: 53 kuruş gibi bir rakam geliyor. 6 km için de 3,18 TL'na gidip gelmiş oluyorsun. Bu hesapla bakıldığında biraz fazla gibi ancak bu araç için ve bu pahalılıkta maalesef normal gibi duruyor.
Bir delilik yapıp tüp taktırayım mı bilmiyorum. Bu kullanımım ile yani yılda ortalama yapacağım 5000 Km ile taktıracağım lpg kitini amorti etmem biraz zor gibi. Zaten önümüz kış, evden çıkıp daireye gelene kadar 5 dakika sürüyor bunun 3 2 dakikası zaten benzin kullanımı olacak, ancak yaz günleri tüp baya avantajlı olacak gibi geliyor, uff çook kararsızım tüp taktıraayım taktırmayayım mı bilmiyorum, ne dersin ??? Bir de bizim burada benzin 5.69 TL Lpg Fiyatı ise Aygaz Otogaz 3.40 TL....
Benim fikrimce tüp taktırmak pek mantıklı değil. Zaten arıza çıkarabilite olarak risk altında olacaksın. Ki; pek yoğun kullanım da söz konusu değil. En önemlisi de bahsettiğin benzin - tüp geçişi. Edeceğin masraflarla akı kokunu geçer gibime geliyor.