2007 dCi Symbol Yakıt tüketimi ortlama Rekoru

eğer dediği gibi ise 7 litre 4.25'den 29,6 kuruşa tekabül eder. gayet güzel bir rakam. :eyv

Dün Çiğliye gidip Genel bakım yaptırdım Triger seti motor yağı filtreler v.s yol bilgisayarından takip ettiğim kadarı ile tüketim biraz daha yüksek olacak gibi takip edip bakacağım ... Forumda izlediğim , Tamircilerin yorumları ve kullanan arkadaşlarımın bahsettiği ortak kanı Renault Grubu araçların gerçekten çok az yaktığı yönde benimde ilk tercih sebebim bu oldu...

Herkeze kazasız belasız sürüşler...

Hayırlısı olsun tekrardan, havalarında soğumasıyla yakıt sarfiyatı da artacaktır. benzin fiyatları ne kadar düşse de bir motorin ya da lpg gibi olmayacaktır tabi.

Araci ilk aldıgımızda depo full edik Bursa'dan Bilecek'e geldik yakıt hiç yerinden oynamadı gibi.
Sonra ertesi gün Bakımlarına bakmak için gene bi 60km yolculuk yaptik gene yakmadi.
Depo fullken hiç oynamiyo gibi :)

Perşembe sabah 5.20'de Adana'dan yola çıktım. Ortalama 130 km/h ile İzmir/Ödemiş'e girdim 16:30 gibi. 160 TL'lik mazot yaktı 860 km'de. Yanlış hesaplamadıysam 18 kuruş yakmış. Mazot: 3,73 TL.

Not: Araca alışma evresindeyim, devirli kullanmaya çalıştım ama ne kadar da olsa acemilik çektim.

Ben uzun yolda symbolle 5,5 LT yakıyorum bu nasıl iş ??

Valla ustam benimki 1.2 benzinli ben temmuz ayında 110 120 km hızla klima açık gündüz yolculuğunda. Erzincan Karabük arası 800 km yol 5.2 lt. ortalama ile gittim. Aracım benzinli olduğu halde. Bence sen guzel bir bakım yaptır.

Geri